Indiens guldefterfrågan kan minska 10 procent i år - GJC

Indiens guldefterfrågan kan minska 10 procent i år - GJC

FinWire  | 2019-06-26 14:41

Indiens guldefterfrågan kan minska 10 procent i år - GJC

Den indiska guldefterfrågan kan falla med tio procent i år på grund av prisrallyt. Det bedömer branschorganisationen, GJC, rapporterar Reuters.

”Kunder är inte vana för den här sortens prisstegringar”, sade Anantha Padmanabhan, ordförande för GJC.

”De kommer inte att öka allokeringen mot guld bara för att priserna blivit högre. Volymmässigt kommer efterfrågan att falla med tio procent från föregående år”, sade Anantha Padmanabhan.

Indien är världens näst största köpare av guldet. Samtidigt har efterfrågan minskat de senaste två åren och faller den i år igen kan det även sätta stopp för det globala prisrallyt. Guldet nådde en sexårshögsta tidigare i veckan.

Indiens guldkonsumtion förra året var på 760,4 ton, vilket är under det tioåriga snittet på 838 ton, enligt World Gold Council.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Trading med finansiella instrument och/eller kryptovalutor innebär stora risker, inklusive risken för att du förlorar något, alternativt allt av ditt investeringsbelopp och kanske inte är lämpligt för alla investerare. Kurserna för kryptovalutor är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Trading med marginal ökar de finansiella riskerna.
Innan du bestämmer dig för att trada med finansiella instrument eller kryptovalutor bör du vara helt informerad om riskerna och kostnaderna i samband med trading på finansmarknaderna, att noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och risktagande samt söka professionella råd vid behov.
Fusion Media vill påminna dig om att data på denna webbplats inte nödvändigtvis är i realtid eller korrekta. Data och priserna på webbplatsen behöver inte nödvändigtvis tillhandahållas av någon marknad eller börs, utan kan tillhandahållas av marknadsförare och priserna behöver inte vara korrekta och kan skilja sig från det faktiska priset på en given marknad, vilket innebär att priserna är vägledande och inte lämplig i tradingsyfte. Fusion Media och eventuella leverantörer av data på denna webbplats tar inte ansvar för förluster eller skador till följd av din trading eller ditt beroende av informationen på denna webbplats.
Det är förbjudet att använda, lagra, reproducera, visa, modifiera, överföra eller distribuera data på denna webbplats utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Fusion Media och/eller dataleverantören. Leverantörerna och/eller börsen som tillhandahåller data på denna webbplats förbehåller sig rätten till alla immateriella rättigheter.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna och annonsörerna.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+