Augmented Reality Fund utvecklades negativt i augusti, har investerat i Immersion

Augmented Reality Fund utvecklades negativt i augusti, har investerat i Immersion

FinWire  | 2019-09-11 17:21

Augmented Reality Fund utvecklades negativt i augusti, har investerat i Immersion

Augmented Reality Fund sjönk 2,8 procent i augusti och utökade portföljen med det amerikanska bolaget Immersion. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att handelskriget fortsatt skapat hög volatilitet i många av portföljens innehav. Samtidigt ökar även oron för en kommande recession då yield-kurvan inverterats och tillväxtprognoser sänkts.

Till följd av månadens utveckling har fonden stigit totalt 29,8 procent i år och slår därmed sitt jämförelseindex som ökat 11,8 procent.

Under månaden utökades portföljen med det amerikanska bolaget Immersion som verkar inom området Haptics.

"Vad som menas med Haptics är helt enkelt att man tillför ytterligare ett sinne, nämligen känsel, till exempelvis AR-upplevelser. Detta görs genom att användaren kan känna och interagera med de digitala objekt som denna har framför sig, på så vis förstärks upplevelsen och de digitala objekten upplevs som mer realistiska", beskriver förvaltarteamet gällande Haptics.

Immersion har ett marknadsvärde på cirka 260 miljoner dollar och har nyligen tecknat nya licensavtal med stora aktörer som Google och Netflix. Förvaltarna tror bolaget har en ljus framtid och anser att det kompletterar portföljens andra innehav bra.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Shopify, Lumentum Holding och Apple med portföljvikterna 7,6, 6,9 respektive 6,3 procent.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Trading med finansiella instrument och/eller kryptovalutor innebär stora risker, inklusive risken för att du förlorar något, alternativt allt av ditt investeringsbelopp och kanske inte är lämpligt för alla investerare. Kurserna för kryptovalutor är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Trading med marginal ökar de finansiella riskerna.
Innan du bestämmer dig för att trada med finansiella instrument eller kryptovalutor bör du vara helt informerad om riskerna och kostnaderna i samband med trading på finansmarknaderna, att noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och risktagande samt söka professionella råd vid behov.
Fusion Media vill påminna dig om att data på denna webbplats inte nödvändigtvis är i realtid eller korrekta. Data och priserna på webbplatsen behöver inte nödvändigtvis tillhandahållas av någon marknad eller börs, utan kan tillhandahållas av marknadsförare och priserna behöver inte vara korrekta och kan skilja sig från det faktiska priset på en given marknad, vilket innebär att priserna är vägledande och inte lämplig i tradingsyfte. Fusion Media och eventuella leverantörer av data på denna webbplats tar inte ansvar för förluster eller skador till följd av din trading eller ditt beroende av informationen på denna webbplats.
Det är förbjudet att använda, lagra, reproducera, visa, modifiera, överföra eller distribuera data på denna webbplats utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Fusion Media och/eller dataleverantören. Leverantörerna och/eller börsen som tillhandahåller data på denna webbplats förbehåller sig rätten till alla immateriella rättigheter.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna och annonsörerna.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+