Stora kursrörelser har skapat goda möjligheter till att komma in i bra bolag - Consensus Lighthouse Asset

Stora kursrörelser har skapat goda möjligheter till att komma in i bra bolag - Consensus Lighthouse Asset

FinWire  | 2019-09-11 17:40

Stora kursrörelser har skapat goda möjligheter till att komma in i bra bolag - Consensus Lighthouse Asset

Stora kursrörelser under det senaste kvartalet har gjort det möjligt att komma in i bra bolag, som exempelvis Evolution Gaming och Kambi. Det beskriver förvaltarteamet bakom Consensus Lighthouse Asset i en månadsrapport.

Consensus Lighthouse Asset sjönk 0,6 procent i augusti och har därmed stigit totalt 6,13 procent hittills i år.

Förvaltarteamet beskriver att konjunkturen allt mer tydligt går in i ett svagare skede, men som tidigare är det en fortsatt jakt efter avkastning på marknaderna och därmed står sig börserna relativt väl.

Under det senaste kvartalet har det varit stora kursrörelser vilket förvaltarna anser gett läge till att köpa bra bolag som tillfälligt handlats ner.

"Ett par tydliga exempel är Evolution Gaming och Kambi som på grund av olika orsaker fallit kraftigt för att sedan en kort tid senare rekylera uppåt igen när osäkerheterna klarnat", kommenterar förvaltarteamet.

Valet av hedgefonder har gynnat fonden den senaste tiden. Den marknadsneutrala long/short fonden Bodenholm har presterat bra och gått upp 15,6 procent sedan årsskiftet.

Danske Invest räntefond Hedge Global Value är det innehavet som utvecklats starkast i år med en avkastning på cirka 9 procent.

De största aktieinnehaven i fonden var per utgången av månaden Kambi, Tencent och Billerud med portföljvikterna 3,1, 2,7 respektive 1,6 procent.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Trading med finansiella instrument och/eller kryptovalutor innebär stora risker, inklusive risken för att du förlorar något, alternativt allt av ditt investeringsbelopp och kanske inte är lämpligt för alla investerare. Kurserna för kryptovalutor är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Trading med marginal ökar de finansiella riskerna.
Innan du bestämmer dig för att trada med finansiella instrument eller kryptovalutor bör du vara helt informerad om riskerna och kostnaderna i samband med trading på finansmarknaderna, att noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och risktagande samt söka professionella råd vid behov.
Fusion Media vill påminna dig om att data på denna webbplats inte nödvändigtvis är i realtid eller korrekta. Data och priserna på webbplatsen behöver inte nödvändigtvis tillhandahållas av någon marknad eller börs, utan kan tillhandahållas av marknadsförare och priserna behöver inte vara korrekta och kan skilja sig från det faktiska priset på en given marknad, vilket innebär att priserna är vägledande och inte lämplig i tradingsyfte. Fusion Media och eventuella leverantörer av data på denna webbplats tar inte ansvar för förluster eller skador till följd av din trading eller ditt beroende av informationen på denna webbplats.
Det är förbjudet att använda, lagra, reproducera, visa, modifiera, överföra eller distribuera data på denna webbplats utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Fusion Media och/eller dataleverantören. Leverantörerna och/eller börsen som tillhandahåller data på denna webbplats förbehåller sig rätten till alla immateriella rättigheter.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna och annonsörerna.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+