Nordic Cross Small Cap Edge steg med 3,7 procent i juli, Bioarctic största positiva bidrag

Nordic Cross Small Cap Edge steg med 3,7 procent i juli, Bioarctic största positiva bidrag

FinWire  | 2018-08-10 15:27

Nordic Cross Small Cap Edge steg med 3,7 procent i juli, Bioarctic största positiva bidrag
Nordic Cross Small Cap Edge steg med 3,7 procent under juli och har därmed stigit med 10,3 procent sedan årets början.

Fondens lång/kort aktie-mandat gynnades av innehavet i Bioarctic som presenterade positiva resultat i sin fas 2b-studie mot tidig Alzheimer. Övriga stora positiva bidragsgivare var Cantargia, XVIVO, Recipharm, Scatec Solar och Bergs Timber. Negativa bidragsivare var Sivers IMA, Avanza, Salt X Tech, Lyko och Alcadon, dessutom bidrog en kort position i OMX negativt.

Fondens andra delmandat, som är en kvantbaserad strategi, utvecklades negativt under månaden.

Biotech/medtech och IT dominerar fortfarande portföljens långa innehav men förvaltaren har
under månaden minskat exponeringen i flera av innehaven, däribland i Bioarctic, Caliditas
och Camurus. Förvaltaren ser en fortsatt potential i dessa sektorer och utvärderar
kontinuerligt nya investeringar.

Fonden har under månaden sålt innehavet i TCM Group, en dansk kökstillverkare och minskat sitt innehav i Medicover efter en stark kursuppgång.

Inga nya långa innehav initerades under juli men en kort position togs i Husqvarna över bolagets kvartalsrapport och stängdes på rapportdagen då aktien gått ner med cirka 15
procent. Fonden har också tagit en kort position i Nolato där man anser att värderingen ser ansträngd ut.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Fusion Media tar inget ansvar för förlust eller skada på grund av underlåtenhet att följa den information som finns på denna webbplats, inklusive data, bud, diagram och köp/sälj-signaler. Vänligen var fullt informerad om de risker och kostnader som finns vid trading på de finansiella marknaderna, det är en av de mest riskfyllda investeringar som finns. Valutatrading på marginal innebär hög risk och är inte lämplig för alla investerare. Trading eller investering med kryptovalutor medför eventuella risker. Priser på kryptokurser är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Kryptovalutor är inte lämpliga för alla investerare. Innan beslut fattas om att trada med utländsk valuta eller något annat finansiellt instrument eller kryptovalutor bör du noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och villighet att ta risker.
Fusion Media vill påminna er om att uppgifterna på denna webbplats inte nödvändigtvis alltid är i realtid eller korrekta. Alla priser för CFDs (aktier, index, terminer), Forex och kryptovalutortillhandahålls inte av börser utan snarare av marknadsskapare. Priserna kanske inte är korrekta och kan skilja sig från det faktiska marknadspriset, det vill säga priserna är vägledande och inte lämpliga för tradingändamål. Fusion Media tar därför inget ansvar för eventuella tradingförluster som åsamkas till följd av denna data.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna av annonserna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna eller annonsörerna.
Den engelska versionen av detta avtal är den huvudsakliga versionen, vilken ska råda om något skiljer sig åt mellan den engelska versionen och den svenska versionen.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+