Arden X Entertainment ser stor osäkerhet på kort sikt, har därmed hög andel kassa

Arden X Entertainment ser stor osäkerhet på kort sikt, har därmed hög andel kassa

FinWire  | 2019-09-11 17:21

Arden X Entertainment ser stor osäkerhet på kort sikt, har därmed hög andel kassa

Arden X Global Entertainment Fund har på grund av den rådande osäkerheten på börsen tillfälligt haft en hög andel kassa i sin portfölj. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltaren Stefan Westin skriver i en kommentar att marknadens fokus i augusti låg, precis som under tidigare månader, på handelskriget mellan USA och Kina samt konjunkturutvecklingen.

"På grund av den rådande osäkerheten i det korta perspektivet så har fonden för tillfället en betydligt högre räntebärande/kassa andel", beskriver Westin.

Fonden investerar i e-sport, spelutvecklare, utgivare av datorspel och underleverantörer till dessa bolag. Fonden är långsiktig i aktiemarknaden med en genomtänkt strategi och tror att dessa sektorer kommer växa starkt kommande år.

Under augusti sjönk fonden 0,5 procent och har därmed avkastat totalt 9 procent hittills i år.

De största aktieinnehaven var vid utgången av månaden Disney, Swedbank Robur Ny Teknik och Activision Blizzard med portföljvikterna 6,2, 6,1 respektive 6,0 procent.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Trading med finansiella instrument och/eller kryptovalutor innebär stora risker, inklusive risken för att du förlorar något, alternativt allt av ditt investeringsbelopp och kanske inte är lämpligt för alla investerare. Kurserna för kryptovalutor är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Trading med marginal ökar de finansiella riskerna.
Innan du bestämmer dig för att trada med finansiella instrument eller kryptovalutor bör du vara helt informerad om riskerna och kostnaderna i samband med trading på finansmarknaderna, att noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och risktagande samt söka professionella råd vid behov.
Fusion Media vill påminna dig om att data på denna webbplats inte nödvändigtvis är i realtid eller korrekta. Data och priserna på webbplatsen behöver inte nödvändigtvis tillhandahållas av någon marknad eller börs, utan kan tillhandahållas av marknadsförare och priserna behöver inte vara korrekta och kan skilja sig från det faktiska priset på en given marknad, vilket innebär att priserna är vägledande och inte lämplig i tradingsyfte. Fusion Media och eventuella leverantörer av data på denna webbplats tar inte ansvar för förluster eller skador till följd av din trading eller ditt beroende av informationen på denna webbplats.
Det är förbjudet att använda, lagra, reproducera, visa, modifiera, överföra eller distribuera data på denna webbplats utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Fusion Media och/eller dataleverantören. Leverantörerna och/eller börsen som tillhandahåller data på denna webbplats förbehåller sig rätten till alla immateriella rättigheter.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna och annonsörerna.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+