Tellus Investmentbolag backade 0,5 procent i mars, bättre än index

Tellus Investmentbolag backade 0,5 procent i mars, bättre än index

FinWire  | 2018-04-16 10:53

Tellus Investmentbolag backade 0,5 procent i mars, bättre än index
Tellus Investmentbolag tappade 0,5 procent under mars månad, vilket var bättre än det globala aktieindexet MSCI AC World NDTR SEK som backade 1,4 procent. Sedan årets början har fonden stigit med 5,5 procent medan index stigit med 0,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en marknadskommentar skriver förvaltaren Jan Petersson att månaden kom att präglas av flera politiska utspel från den amerikanska presidenten Donald Trump. Det rörde sig dels om handelstullar riktade mot kinesiska varor och tjänster och dels om ett utspel på mikrobloggen Twitter om att amerikanska bolag som Amazon betalar för lite skatt i USA och att de använder bland annat posttjänster utan att fullt ut betala för dem.

"Alla dessa kampanjer ledde till att den amerikanska teknologisektorn upplevde en av sina svåraste månader och största börsfall sedan 2011. Sammantaget, en mycket märklig månad. Vi har kvar våra innehav och exponeringar trots den ökade ”Trump risken”. Fondens investeringar har utvecklat sig väl över tiden och dessa bolags resultatrapporter har varit i linje med, eller högre än, marknadernas förväntningar. Men helt klart är att den politiska risken har ökat"; skriver Petersson.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Amazon, HBM Healthcare Invest och Tencent. Den geografiska exponeringen dominerades av USA följt av Storbritannien med 43 respektive 15 procent av portföljvikten.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Trading med finansiella instrument och/eller kryptovalutor innebär stora risker, inklusive risken för att du förlorar något, alternativt allt av ditt investeringsbelopp och kanske inte är lämpligt för alla investerare. Kurserna för kryptovalutor är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Trading med marginal ökar de finansiella riskerna.
Innan du bestämmer dig för att trada med finansiella instrument eller kryptovalutor bör du vara helt informerad om riskerna och kostnaderna i samband med trading på finansmarknaderna, att noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och risktagande samt söka professionella råd vid behov.
Fusion Media vill påminna dig om att data på denna webbplats inte nödvändigtvis är i realtid eller korrekta. Data och priserna på webbplatsen behöver inte nödvändigtvis tillhandahållas av någon marknad eller börs, utan kan tillhandahållas av marknadsförare och priserna behöver inte vara korrekta och kan skilja sig från det faktiska priset på en given marknad, vilket innebär att priserna är vägledande och inte lämplig i tradingsyfte. Fusion Media och eventuella leverantörer av data på denna webbplats tar inte ansvar för förluster eller skador till följd av din trading eller ditt beroende av informationen på denna webbplats.
Det är förbjudet att använda, lagra, reproducera, visa, modifiera, överföra eller distribuera data på denna webbplats utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Fusion Media och/eller dataleverantören. Leverantörerna och/eller börsen som tillhandahåller data på denna webbplats förbehåller sig rätten till alla immateriella rättigheter.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna och annonsörerna.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+