Tellus Investmentbolag backade 0,5 procent i mars, bättre än index

Tellus Investmentbolag backade 0,5 procent i mars, bättre än index

FinWire  | 2018-04-16 10:53

Tellus Investmentbolag backade 0,5 procent i mars, bättre än index
Tellus Investmentbolag tappade 0,5 procent under mars månad, vilket var bättre än det globala aktieindexet MSCI AC World NDTR SEK som backade 1,4 procent. Sedan årets början har fonden stigit med 5,5 procent medan index stigit med 0,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en marknadskommentar skriver förvaltaren Jan Petersson att månaden kom att präglas av flera politiska utspel från den amerikanska presidenten Donald Trump. Det rörde sig dels om handelstullar riktade mot kinesiska varor och tjänster och dels om ett utspel på mikrobloggen Twitter om att amerikanska bolag som Amazon betalar för lite skatt i USA och att de använder bland annat posttjänster utan att fullt ut betala för dem.

"Alla dessa kampanjer ledde till att den amerikanska teknologisektorn upplevde en av sina svåraste månader och största börsfall sedan 2011. Sammantaget, en mycket märklig månad. Vi har kvar våra innehav och exponeringar trots den ökade ”Trump risken”. Fondens investeringar har utvecklat sig väl över tiden och dessa bolags resultatrapporter har varit i linje med, eller högre än, marknadernas förväntningar. Men helt klart är att den politiska risken har ökat"; skriver Petersson.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Amazon, HBM Healthcare Invest och Tencent. Den geografiska exponeringen dominerades av USA följt av Storbritannien med 43 respektive 15 procent av portföljvikten.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Fusion Media tar inget ansvar för förlust eller skada på grund av underlåtenhet att följa den information som finns på denna webbplats, inklusive data, bud, diagram och köp/sälj-signaler. Vänligen var fullt informerad om de risker och kostnader som finns vid trading på de finansiella marknaderna, det är en av de mest riskfyllda investeringar som finns. Valutatrading på marginal innebär hög risk och är inte lämplig för alla investerare. Trading eller investering med kryptovalutor medför eventuella risker. Priser på kryptokurser är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Kryptovalutor är inte lämpliga för alla investerare. Innan beslut fattas om att trada med utländsk valuta eller något annat finansiellt instrument eller kryptovalutor bör du noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och villighet att ta risker.
Fusion Media vill påminna er om att uppgifterna på denna webbplats inte nödvändigtvis alltid är i realtid eller korrekta. Alla priser för CFDs (aktier, index, terminer), Forex och kryptovalutortillhandahålls inte av börser utan snarare av marknadsskapare. Priserna kanske inte är korrekta och kan skilja sig från det faktiska marknadspriset, det vill säga priserna är vägledande och inte lämpliga för tradingändamål. Fusion Media tar därför inget ansvar för eventuella tradingförluster som åsamkas till följd av denna data.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna av annonserna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna eller annonsörerna.
Den engelska versionen av detta avtal är den huvudsakliga versionen, vilken ska råda om något skiljer sig åt mellan den engelska versionen och den svenska versionen.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+