Movestic Multifond Försiktig backade 1,4 procent under det första kvartalet, hedgefonder höll inte emot i börsfallet

Movestic Multifond Försiktig backade 1,4 procent under det första kvartalet, hedgefonder höll inte emot i börsfallet

FinWire  | 2018-04-16 12:43

Movestic Multifond Försiktig backade 1,4 procent under det första kvartalet, hedgefonder höll inte emot i börsfallet
Movestic Multifond Försiktig tappade 1,4 procent under det första kvartalet. Det framgår av en kvartalsrapport.

Enligt förvaltaren är det ett resultat man inte är nöjd med och som delvis förklaras av att de hedgefonder som fonden investerat i inte höll emot under börsfallet utan snarare förstärkte nedgången och sedan inte deltog i den återhämtning som skedde på aktiemarknaden.

"Över tid bör dessa komponenter i portföljen vara ett stöd mot svaga aktiemarknader men i den här typen av snabba omslag på marknaden kommer de i normala fall inte att fungera", kommenterar förvaltaren vidare.

Under kvartalet har fonden bland annat ökat exponeringen mot faktorbaserade strategier och minskat mer traditionell global exponering, framgår det av kvartalskommentaren.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Trading med finansiella instrument och/eller kryptovalutor innebär stora risker, inklusive risken för att du förlorar något, alternativt allt av ditt investeringsbelopp och kanske inte är lämpligt för alla investerare. Kurserna för kryptovalutor är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Trading med marginal ökar de finansiella riskerna.
Innan du bestämmer dig för att trada med finansiella instrument eller kryptovalutor bör du vara helt informerad om riskerna och kostnaderna i samband med trading på finansmarknaderna, att noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och risktagande samt söka professionella råd vid behov.
Fusion Media vill påminna dig om att data på denna webbplats inte nödvändigtvis är i realtid eller korrekta. Data och priserna på webbplatsen behöver inte nödvändigtvis tillhandahållas av någon marknad eller börs, utan kan tillhandahållas av marknadsförare och priserna behöver inte vara korrekta och kan skilja sig från det faktiska priset på en given marknad, vilket innebär att priserna är vägledande och inte lämplig i tradingsyfte. Fusion Media och eventuella leverantörer av data på denna webbplats tar inte ansvar för förluster eller skador till följd av din trading eller ditt beroende av informationen på denna webbplats.
Det är förbjudet att använda, lagra, reproducera, visa, modifiera, överföra eller distribuera data på denna webbplats utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Fusion Media och/eller dataleverantören. Leverantörerna och/eller börsen som tillhandahåller data på denna webbplats förbehåller sig rätten till alla immateriella rättigheter.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna och annonsörerna.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+