Movestic Multifond Försiktig backade 1,4 procent under det första kvartalet, hedgefonder höll inte emot i börsfallet

Movestic Multifond Försiktig backade 1,4 procent under det första kvartalet, hedgefonder höll inte emot i börsfallet

FinWire  | 2018-04-16 12:43

Movestic Multifond Försiktig backade 1,4 procent under det första kvartalet, hedgefonder höll inte emot i börsfallet
Movestic Multifond Försiktig tappade 1,4 procent under det första kvartalet. Det framgår av en kvartalsrapport.

Enligt förvaltaren är det ett resultat man inte är nöjd med och som delvis förklaras av att de hedgefonder som fonden investerat i inte höll emot under börsfallet utan snarare förstärkte nedgången och sedan inte deltog i den återhämtning som skedde på aktiemarknaden.

"Över tid bör dessa komponenter i portföljen vara ett stöd mot svaga aktiemarknader men i den här typen av snabba omslag på marknaden kommer de i normala fall inte att fungera", kommenterar förvaltaren vidare.

Under kvartalet har fonden bland annat ökat exponeringen mot faktorbaserade strategier och minskat mer traditionell global exponering, framgår det av kvartalskommentaren.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Fusion Media tar inget ansvar för förlust eller skada på grund av underlåtenhet att följa den information som finns på denna webbplats, inklusive data, bud, diagram och köp/sälj-signaler. Vänligen var fullt informerad om de risker och kostnader som finns vid trading på de finansiella marknaderna, det är en av de mest riskfyllda investeringar som finns. Valutatrading på marginal innebär hög risk och är inte lämplig för alla investerare. Trading eller investering med kryptovalutor medför eventuella risker. Priser på kryptokurser är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Kryptovalutor är inte lämpliga för alla investerare. Innan beslut fattas om att trada med utländsk valuta eller något annat finansiellt instrument eller kryptovalutor bör du noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och villighet att ta risker.
Fusion Media vill påminna er om att uppgifterna på denna webbplats inte nödvändigtvis alltid är i realtid eller korrekta. Alla priser för CFDs (aktier, index, terminer), Forex och kryptovalutortillhandahålls inte av börser utan snarare av marknadsskapare. Priserna kanske inte är korrekta och kan skilja sig från det faktiska marknadspriset, det vill säga priserna är vägledande och inte lämpliga för tradingändamål. Fusion Media tar därför inget ansvar för eventuella tradingförluster som åsamkas till följd av denna data.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna av annonserna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna eller annonsörerna.
Den engelska versionen av detta avtal är den huvudsakliga versionen, vilken ska råda om något skiljer sig åt mellan den engelska versionen och den svenska versionen.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+