Movestic Multifond Balanserad backade 1,5 procent under det första kvartalet, ökade exponering mot faktorbaserade strategier

Movestic Multifond Balanserad backade 1,5 procent under det första kvartalet, ökade exponering mot faktorbaserade strategier

FinWire  | 2018-04-16 13:19

Movestic Multifond Balanserad backade 1,5 procent under det första kvartalet, ökade exponering mot faktorbaserade strategier
Movestic Multifond Balanserad backade med 1,5 procent under det första kvartalet. Det framgår av en kvartalsrapport.

Förvaltaren skriver i en kommentar att resultatet är sämre än förväntat givet marknadens utveckling.

"Det är framför allt hedgefonderna som grupp som har levererat en sämre avkastning än förväntat även om det har funnits 'green spots' där också. Hedgefonderna finns där av två skäl; i lågriskformat för att kompensera för de låga räntorna och därmed undvika att ränteportföljen blir för koncentrerad samt med något högre risk för att kunna kompensera perioder av svag utveckling på aktiemarknaden. Vid snabba trendvändningar – som i slutet av januari – hänger dessa dock inte med och riskerar att istället tynga avkastningen i portföljen."

Förvaltaren understryker att porföljkonstruktionen innehållandes hedgefonder utgör en "rationell portföljkonstruktion" trots den svaga utvecklingen under perioden.

Under kvartalet har fonden bland annat diversifierat trendexponeringen något, ökat exponeringen mot faktorbaserade strategier samt generellt sänkt de underliggande kostnaderna, framgår det av kvartalskommentaren.

Relate

Senaste kommentarer

Lägg till en kommentar
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.
Diskussion
Skriv ett svar...
Vänta en minut innan du försöker kommentera igen.

Fusion Media tar inget ansvar för förlust eller skada på grund av underlåtenhet att följa den information som finns på denna webbplats, inklusive data, bud, diagram och köp/sälj-signaler. Vänligen var fullt informerad om de risker och kostnader som finns vid trading på de finansiella marknaderna, det är en av de mest riskfyllda investeringar som finns. Valutatrading på marginal innebär hög risk och är inte lämplig för alla investerare. Trading eller investering med kryptovalutor medför eventuella risker. Priser på kryptokurser är extremt volatila och kan påverkas av externa faktorer som finansiella, reglerande eller politiska händelser. Kryptovalutor är inte lämpliga för alla investerare. Innan beslut fattas om att trada med utländsk valuta eller något annat finansiellt instrument eller kryptovalutor bör du noga överväga dina investeringsmål, erfarenhetsnivå och villighet att ta risker.
Fusion Media vill påminna er om att uppgifterna på denna webbplats inte nödvändigtvis alltid är i realtid eller korrekta. Alla priser för CFDs (aktier, index, terminer), Forex och kryptovalutortillhandahålls inte av börser utan snarare av marknadsskapare. Priserna kanske inte är korrekta och kan skilja sig från det faktiska marknadspriset, det vill säga priserna är vägledande och inte lämpliga för tradingändamål. Fusion Media tar därför inget ansvar för eventuella tradingförluster som åsamkas till följd av denna data.
Fusion Media kan kompenseras av annonsörerna av annonserna som visas på webbplatsen, baserat på din interaktion med annonserna eller annonsörerna.
Den engelska versionen av detta avtal är den huvudsakliga versionen, vilken ska råda om något skiljer sig åt mellan den engelska versionen och den svenska versionen.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt
Logga ut
Är du säker på att du vill logga ut?
NejJa
AvbrytJa
Spara ändringar

+